Ha feszített víztükrű működés mellett döntenénk, akkor az egyetlen megoldás a vízzáró vasbeton szerkezet lehet, vagy megoldható vízzáró burkolattal is (fólia)? Ha igen, akkor ennek mi lenne az anyagi, gépészeti, építészeti vonzata?

Fóliás medencét feszített víztükörrel szerintem nem lehet tökéletesen megépíteni. - pl.: a medence peremnek körben mm-pontosan vízben kell lennie, mert mindenhol egyformán kell átbuknia a medencevíznek, vályú vízszigetelése egy hiba góc. Én nem vállalok olyan kivitelezést, ahol van arra esély, hogy 10 év múlva negatív visszahatással legyen énrám egy múltbéli kivitelezés.

Idén is történt, hogy pl. talajvízre nem vállaltam fóliás medenceépítést. A fentiek miatt műanyag és fém-fóliás medence kivitelezést sem vállalok.

A feszített víztükrű medencének semmilyen előnye nincsen magán használat esetén, sőt kültéri elhelyezés esetén hátrányosabb a szkimmeres medencéhez képest, mégis csupán egyéni tetszés miatt szokták választani ezt a típust. Esztétikai hatás növelés esetén én mozaikburkolatú medencét javaslok építeni, amit lehet továbbfokozni feszített víztükrű működési rendszerrel.

Feszített víztükrű medence építészetileg és gépészetileg is kb. 25%-kal költségesebb mint a süllyesztett víztükrű rendszer. – nagyobb gépház, kiegyenlítő tároló, vályú, rács –

Kültéri elhelyezés esetén a vízfelszíni úszó szennyeződés miatt munkaigényesebb. Működésben bonyolultabb, meghibásodási esélye nagyobb.