Javaslatom

A medenceszerkezeti repedések miatt nem javasoltam egy cementbázisú kenhető szigetelésessel előkészített csempe vagy mozaik burkolat készítését, mert kétséges lenne a TARTÓS 100%-os vízzárás.

Mozaik vagy csempeburkolathoz elengedhetetlen a vízzáró vasbeton szerkezet, ami a jelenlegi szerkezetünkre nem jellemző.
A vízzáróság miatt fóliaburkolatot javasoltam, de azt süllyesztett víztükrű rendszerben.

Ok: A fóliaburkolattal a vízzáróság 100%-os. A meglévő vasbeton medence szerkezet megfelelő, mert ebben az esetben a szerkezetnek csak statikai teherbíró szerepe van.

Nem javaslom a feszített víztükrű rendszert, mert a medence körüli vályú vízzáróságát nem lehet szakszerűen, esztétikusan elkészíteni. Én csak 100%-os eredményességgel vállalok el munkát.

A feszített víztükrű rendszerhez a meglévő kiegyenlítő tároló kicsi –itt megjegyezem, hogy a szűrőberendezés sem volt megfelelően méretezve-. Ennek méretének növeléséhez a meglévő gépház méretét növelni kellene.

Tulaj a kiegyenlítő tároló ténymegállapításommal egyetértett, de szeretné, hogy maradna a feszített víztükör.

Az egyéb érveléseim segítettek és végül megegyeztünk abban, hogy egy süllyesztett víztükrű fólia burkolatú medencére lesz átalakítva a meglévő medence.

Egyedül a vízmélységhez ragaszkodott a tulaj ezért a medence pereme ki lesz emelve így a meglévő1,9 m vízmélység biztosítva lesz.

A tulaj a medence takarítási munka csökkentésére egy fa szerkezetű építményt tervezett a medence fölé.

Én javasoltam a polikarbonát medencefedést, főleg a nagy víztérfogatú fűtetlen medencének hosszabb idejű használhatósága miatt. Állítottam, hogy fedéssel minimum 28C-os lesz a nyári hónapokban a medence vize.

A vízhőfok elérése miatt a tulaj elvetette a faszerkezet építését és polikarbonát fedés mellett döntött, de elsősorban azért, hogy ne a medencetakarítással töltse az idejét a nyári hónapokban.