Munkafolyamat

A tulaj helyi építőipari vállalkozót bízott meg a medence felújításához szükséges kőműves munka elvégzéséhez. Én a helyi kőműves csapattal együtt dolgozva végeztem a gépészeti munkálatokat. A kivitelezési munka során fellépő előre nem tervezett feladatokat közösen egyeztetve gyorsan, sikeresen lekezeltük.

Medence perem kialakítás

Első ütemben a medence felső 15cm-pereme lebontásra került. A vályú utólag lett hozzábetonozva a medence szerkezethez. A repedésen látható, hogy az el is vált a medenceszerkezettől így ezért a medence kiemeléshez szükséges 15cm hozzábetonozás nem lett volna célszerű.

A bontás után a kívánt vízmélységhez elkészült a medence peremének vasalt betonozása.

Gépészeti szerkezet szerelés

A tulajnak több szempontból azt javasoltam, hogy a meglévő szerkezetbe épített vízgépészeti szerelvényeket –medence lámpa stb.- újra cseréljük ki.

A perem elkészültével kivésésre kerültek a medence szerkezeti szerelvények.

Saját technológiával az új gépészeti termékeket beépítettem az általam tervezett, megfelelő helyekre.

Gépészeti termékek: Made in EU Astralpool gyártású termékek. – NEM török, vagy kínai – 2 db szkimmer, 1 db fenékürítő. 4 db befúvó, 1 db porszívó, 3 db lámpa,

A gépészeti csövek a medence vályúban lettek bevezetve a gépházba. Az utólagos szerkezeten kívüli csövezés miatt PN10 PVC flexibilis csövet és PN16 KPE csöveket használtam. A csővezetékek a téliesítési szempontokat figyelembe véve lettek kiépítve.